De idska pitch

amsterdam fm diversiteit gender idska pitch ondernemen onderwijs radio radiofragment start-up

Hoe gaat het met je bedrijf? Wat doe je precies? Even een korte introductie geven over idska. Best lastig. Bij Amsterdam FM kregen wij de kans in het programma Master You. Via Soundcloud kun je binnenkort ons gesprek terugluisteren:

https://soundcloud.com/amsterdamfm2/sets/master-you-radio

Hierbij ook de pitch:

Misschien ken je het gevoel, je wordt tijdens een gesprek in een hokje geplaatst op basis van je leeftijd, etniciteit, kleding voorkeur, sekse, beperking, geloof, seksuele voorkeur

Soms merk je het niet  of je laat het gaan   Maar vaak hou je er een vervelend gevoel aan over.

Hoe komt dat?

Dit soort hokjes-denken komt voort uit onze opvoeding. Ze worden door je omgeving aangeleerd. Iemand oordeelt eigenlijk al zonder je te kennen.

Dit hokjes denken of oordelen doet iedereen. Ik ook!  Wat wij belangrijk vinden is dat iedereen zich hier van bewust is. Dat is namelijk een eerste stap in het doorbreken ervan.

Idska biedt materiaal voor thuis en op school dat dit ondersteund.

Een voorbeeld. Er zijn brandweer mannen, maar ook zeker brandweer vrouwen. Toch blijven we over brandweermannen praten. Hierdoor zeggen we eigenlijk dat een brandweerman zijn meer iets is voor jongens.   Door je bewust te zijn van deze processen kun je dit doorbreken. Hoe? De ene keer spreek je van een brandweerman, de andere keer van een brandweervrouw.

Dit is een simpel voorbeeld.

Meer weten? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief op de website en ik mail jou wanneer het eerste lesmateriaal verkrijgbaar is voor de prijs van een kop koffie.Oudere berichten


Plaats een bericht

Houd er rekening mee dat berichten worden gelezen alvorens geplaatst