Fat-shaming

discriminatie diversiteit fat-shaming pesten vooroordelen

“Fat shaming’ is een serieus iets. Er is een reden dat mensen lichaamsbelevingsstoornissen hebben. Het komt door dingen als dit. Omdat mensen zo ontzettend gemeen kunnen zijn en zo beperkt zijn in hun denkwijze over hoe het menselijk lichaam eruit hoort te zien.”

Deze quote komt van Mirna Valerio. Zij reageerde op het thema fat-shaming op de website joop.nlvan vara-bnn.  Wanneer we het hebben over diversiteit onder mensen wordt er vaak gedacht aan etniciteit of culturele achtergronden.

Het is echter veel breder dan dat. We hebben het over variatie in leeftijd, achtergrond, seksuele voorkeur, klasse, opleiding, religie maar ook over uiterlijke kenmerken.  Discriminatie komt binnen al deze vormen voor. We hebben soms de neiging om het op specifieke onderwerpen erger te vinden, denk aan discriminatie op basis van ras.

Het wordt (gelukkig) steeds minder geaccepteerd om grappen te maken over mensen met een migratie-achtergrond of een donkerdere huidskleur. Hoe zit dit eigenlijk met mensen die zwaarder zijn?  Eva Jinek besteedde er aandacht aan in haar talkshow.

Bekijk het hier: https://evajinek.kro-ncrv.nl/fragmenten/deze-drie-vrouwen-vertellen-over-hun-ervaringen-met-fat-shamingOudere berichten Nieuwe berichten