inspiratie — diversiteit

Over diversiteit

Bewustwording diversiteit gelijke kansen gelijkwaardigheid onderwijs stereotypen verbinding vooroordelen

Over diversiteit

Het woord diversiteit nodigt uit om ons bewust te zijn van dit hokjes denken. In de meeste gevallen geef je al een reactie die een hokje bevestigd. Dit gaat snel, vanzelf eigenlijk. Kinderen pikken deze signalen op. Door je te realiseren dat je een signaal afgeeft ontstaat er ruimte het te corrigeren.

Lees verder →


Burgerschap op school

burgerschap curriculum.nu diversiteit gelijkwaardigheid gender onderwijs onderwijsvernieuwing

Burgerschap op school

Scholen doen aan burgerschapsonderwijs en vinden dit ook belangrijk. Dit concludeert de inspectie van het onderwijs. De effectiviteit is moeilijk te onderzoeken. Uit het inspectierapport blijkt dat er wel aan de burgerschapsopdracht wordt voldaan maar dat scholen niet precies weten te duiden hoe ze dit invullen. In het kader van curriculum 2032, is er een visiedocument ontwikkeld die aangeeft hoe het burgerschapsonderwijs er in de toekomst uit moet komen te zien. Het zette ons aan het denken. Wat is burgerschap? Wat is het doel van burgerschapsonderwijs en hoe kan dit worden ingevuld? Ten eerste. Wat een verschrikkelijk woord; burgerschap. Maar...

Lees verder →


100 % mooi werk van Ikea

beeldvorming diversiteit filmpje gender IKEA impliciet reclame

100 % mooi werk van Ikea

We delen graag met jullie het nieuwste reclame spotje van Ikea! Hier wordt een mooi voorbeeld gegeven hoe homoseksualiteit én diversiteit binnen gezinssamenstellingen volledig is genormaliseerd. Ikea laat zien hoe de wereld van marketing kan bijdragen aan een wereld waarin er respect is voor iedereen. In de ideale wereld is deze tekst bij dit reclame spotje natuurlijk helemaal niet meer nodig, maar voor nu: mooi werk! Bekijk de video hier.

Lees verder →


Coolest Monkey in the jungle - Loopt de H&M achter met deze campagne, of juist voor?

diversiteit gelijkwaardigheid racisme rolpatronen stereotypen

Coolest Monkey in the jungle - Loopt de H&M achter met deze campagne, of juist voor?

Het is alweer even geleden dat het mode-bedrijf H&M met deze campagne kwam. De meningen waren heftig en verdeeld. Wat maakt dat men zo heftig reageert?

Lees verder →


Fat-shaming

discriminatie diversiteit fat-shaming pesten vooroordelen

Fat-shaming

“Fat shaming’ is een serieus iets. Er is een reden dat mensen lichaamsbelevingsstoornissen hebben. Het komt door dingen als dit. Omdat mensen zo ontzettend gemeen kunnen zijn en zo beperkt zijn in hun denkwijze over hoe het menselijk lichaam eruit hoort te zien.”

Lees verder →